Редактор: e-mail: Снимка: Марияна Николова, фейсбукМинистърът на туризма Марияна Николова инспектира ски

...
Редактор: e-mail: Снимка: Марияна Николова, фейсбукМинистърът на туризма Марияна Николова инспектира ски
Коментари Харесай

Марияна Николова: Добре ще е и в ски зона Банско да се въведе ковид охрана

Редактор: 

e-mail: 

Снимка: Марияна Николова, фейсбук

Министърът на туризма Марияна Николова инспектира ски оборудванията в Банско през днешния ден. Туризмът в планината се предлага, даже и от Световната здравна организация, тъй като укрепва здравето. И по тази причина чакаме визити на курортите и общините. Нашата дисциплинираност ще помогне в действителност да имаме зимен сезон и вътрешен туризъм, написа Марияна Николова в персоналния си профил във фейсбук.

. Предвижда се гостите да са най-вече българи, както и визити от прилежащите страни, тъй като дестинацията е близка и могат да идват с персоналните си коли. Заявки за пътувания има, като множеството резервации са самостоятелни, заявих по време на инспекциите. Прогнозите са, че резервациите ще са в последния миг. В рамките на инспекцията наблюдавах прецизното съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения и работата на оборудванията по отношение на одобрените правила на Министерството на туризма.

По време на визитата на място бях придружавана от Иван Кадев, кмет на Банско и Иван Обрейков, маркетинг шефът на „ Юлен “ АД Иван Обрейков.

Относно работата на заведенията за хранене в хотелите, която се възвръща от през днешния ден, подчертах, че то би трябвало да се реализира в границите на лимитирания час до 22 часа. Като в допълнение министерството предлага на сектора да бъде обезпечен заменен режим на изхранването, с цел да може да се избегне скупчване на хора, обясних още в Банско.

По време на инспекцията в места за настаняване представители на сектора благодариха за това решение, като показаха, че по този метод доста ще се улесни работата им и ще дават по-висококачествена услуга на гостите си. В компетенциите на РЗИ, здравните управляващи и на БАБХ е да следят дали се съблюдават разпоредбите, осведомих по време на инспекцията. Коментирах и че желанието на всички е особено за Нова година да има опция за работа до по-късно, само че на този стадий такова решение няма, защото към момента картината не го разрешава. Заявих, че е доста значима и самодисциплината на туристите, тъй като се следи скупчване на терасите и на местата, където се оферират пакетирани храни и питиета, което е неприемливо. Има разновидности, в които могат да се слагат мини пейки, където хората да починат, да хапнат. Посочих, че добър образец е курортът Пампорово, където има коронавирус защита, която е на ски оборудването и следи да не се образува навалица и събиране на навалица от повече от 15 индивида.

Според мен е добре е и в ски зона Банско да се намерения за въвеждането на такава, тъй като времето разрешава и чакаме огромно скупчване на туристи изключително събота и неделя, сподели още Марияна Николова.

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР